HTML

BOTRÄNY A DINNYE UTCÁBAN

Ezen a blogon elérhetővé tesszük a Dinnye utcai és Ulaszló utcai lakóközöség szerveződését és fellépését.

Friss topikok

Kapcsolat

A lakók rendezett körülményeket akarnak!!!

2008.10.04. 18:22 Dinnye Utca

Lakossági összefogás az Ulászló és Dinnye utca sarkán tervezett, új lakóház törvényi kiskapukat kihasználó, jogellenesnek tűnő kivitelezése ellen.

Ezen a blogon elérhetővé tesszük a Dinnye utcai és Ulászló utcai lakóközösség együttes fellépését a folyamatban lévő építkezés engedélyezésének felülvizsgálatára és a megkezdett munkálatok leállítására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet sajnos mindennapi:

  • A kép közepén látható régi villát az Ép Kar Zrt., egy építkezési vállalat megvásárolta. Lebontotta, a régi, a környezetbe maximálisan illeszkedő méretű és kivitelezésű épületet, megkezdte - tudomásunk szerint, négy emeletes + tetőteraszos lakótömb építését.
  • Az Ép Kar Zrt. mindenhol, ahol erre köteles volt, egy négy emeletes plusz két teraszos ház tervét mutatta be.
  • Az építkezés folyamán azonban kiderült, hogy a ház valójában földszint + hat emeletes, három szinttel magasabb, mint a környező legmagasabb épületek.
  • Egyszerűen, ha megépül úgy állhat majd, mint egy felhőkarcoló, kimagasodva a kisebb házak közül, elvéve a körülötte lévő lakóházaktól azokat az előnyöket, amik eddig kellemesen élhetővé tették a környéket.
  • Az Ulászló utca Újbuda talán egyik legpatinásabb része. A környék jellegzetessége az egységes, előkertes építkezés. Az építtető az épülő háznál az előkertet is lespórolta, durván megtörve ezzel is az utcaképet.
  • Az építkezés technológiai problémákat is felvet, a legszembetűnőbb ezek közül az, hogy a két emeletnyi mélygarázst túl mélyre építették, ezzel veszélyeztetve a szomszéd házak épségét. A ház mérete, leendő lakóinak száma túl nagy a Dinnye utca "teherbíró képességeit" tekintve. Az utcán parkoló gépkocsiktól, tűz esetén egy tűzoltóautó már nem fog beférni az utcába.
  • A fentiekből világosan látszik, hogy a befektető szándékosan megtévesztette a környéken élőket, és a közösképviselőt, aki nem megfelelően képviselte az itt lakók érdekeit.
  • A befektető a környezet adottságait nem vette figyelembe csak a saját pénzügyi érdekeit.
  • Az építkezés megkezdése előtt nem készült hatás-, zaj- és környezettanulmány, aminek következtében az ittlakók számára elviselhetetlen rázkódást és zajt okozó szádfalazási eljárással kezdték meg az építkezést.
  • Az építési tervben nem tüntették fel a telken meglévő, illetve a szomszédok telkén álló több mint 50 éves vadgesztenyefákat, ezeket a környéken lakók felháborodott tiltakozása ellenére az építkezés kezdetén kivágták.
  • A XI. kerületi Önkormányzat partner a jogsértő építkezésben, mivel engedélyezte a hat emeletes ház terveit. Panaszunkat a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal az Önkormányzathoz visszautalta.
  • Lakóközösségünk jelenleg magasabb fórumon keresi igazát, a Budapesti Törvenyésségi Felügyeleti Ügyészséghez nyújtottunk be keresetet.

 

 Megoldási törekvésünk:

A helyzet jogi úton való rendezése, már most, a kezdet kezdetén lassúnak és nem túl zökkenőmentesnek ígérkezik. Ezért van szükség a civil összefogásra, együttes fellépésre.

Lakossági összefogásunk célja, hogy megakadályozzuk a közérdek durva megsértését és a jogellenes épitkezést!

Összefogásunk akkor lesz sikeres, ha szomszédságunkban egy modern, maximum 4 emeletes, a hatósági előírásoknak is megfelelő, környezetünkbe illő lakóépület épül, és nem a tervezett lakotömb:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Későbbi blogbejegyzésünkben olvashatnak majd szakértői véleményt arról, hogy miért is jogsértő az építkezés. Megkérdezzük majd a Védegylet jogászát, hogy milyen stációk várnak ránk a jogi procedúrában.

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dinnyeulaszlosarka.blog.hu/api/trackback/id/tr12696162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

to moro 2008.10.04. 19:32:24

Ez az építkezés egyszerűen elviselhetetlenül zajos volt az elején, de még most is hétköznap fél hétkor kezdenek kalapálni, de hétvégén sem kímélik az itt lakókat

dani 2008.10.05. 18:59:27

Szia to moro, igen sajnos ez is resze a problemanak. meg vannak a pontos idopontok h mikor kezdik, stb?

egy budapesti lakos 2008.10.06. 10:18:11

orulok h felemeltetek a szavatokat! magyarorszagon sajnos az a jellemzo hogy mindenki ugy gondolja barmit megtehet es ezt igazolni is latszik a gyakorlat, hiszen az esetek donto tobbsegeben torvenyserto dolgok is konnyen kivetelezhetoek kovetkezmenyek nelkul. jo lenne ha az emberek ugy gondolnanak a sajat varosukra/orszagukra mint amit ok alakitanak ki, ami nem egy rajtuk kivulallo, a "nagytestver" altal letrehozott, iranyitott valami. magunknak kell arrol gondoskodni, hogy olyan lakokornyezetunk legyen ahol szeretunk elni. hajra dinnyeutcai lakok (:

Budapestert 2008.10.07. 01:26:16

Sok sikert kivanok a Dinnye utca lakoinak! Pesti oldalrol nezve a helyzetet, csak drukkolni tudok Nektek. Nalunk is sokszor van ilyen... Szoval mindent bele! Sok erot, es szeretet Nektek!

egy lakó a sarokról 2008.10.08. 16:21:58

Dinnye és Ulászló utcaiak!

addig kell valamit tenni, amig nem huzzák föl az épületet! Utána már késö, akármilyen törvényt vagy érdekeket sért, a lebontásat nem fogja semmilyen biróság vagy hatóság elrendelni!!

Inpact 2008.10.13. 22:23:24

Legújabb információk: a beruházó a Nagyszőlős - Ulászló utcai társashozhoz fordult, hogy annak kertjét használva szedje ki a szádlemezeket.

Ezért pénzt kapna a társasház.

Amit tudunk: hogy 2 hétig tartana ez a művelet.
Arról nem beszéltek, hogy a csöveket milyen technológiával húzzák ki, de vélhetően hasonlóan kellemetlen és elviselhetetlen rezgésekre kell felkészülni, mint amikor leverték azokat.

Pár megjegyzés még:
1.láttuk, hogy milyen munkagépekkel verték le az oszlopokat. Ezek a gépek méretüknél és súlyuknál fogva is teljesen tönkre teszik a kertet
2. miután nagy tehergépkocsikról van szó, így láncoknál lévő fánál nem fog beférni. ez a fa ágainak letörését vagy levágását jelenti.
3. addig a keret nem tudjuk használni, így az autóval sem tudunk beállni.

Adva van a kérdés: van-e annyi pénz, amely kárpótol bennünket a kert tönkretételéért illetve a kibírhatatlan zajhatásért.

Állásfoglalást kérek Tőletek, ennek fejében tudjuk a közösképviselőt megbízni.

nap-fény 2008.10.14. 09:49:54

A napfényt, a levegőt, a nyugalmat veszi el majd tőlünk a hat emelet.
Belegondolt már valaki, hogy kevesebb a friss levegőnk a kivágott fák miatt?
Belegondolt már valaki, hogy milyen forgalom lesz itt, ha újabb 28-30 autó fog itt közlekedni?
Belegondolt már valaki, hogy lakásaink sötétebbek lesznek?
Mit érünk tehát a kevés pénzzel, amit felkínálnak, ha az életminőségünk fog romlani?
Nem a kéthetes zaj a probléma, hanem a következő 50-60 év.

bela · http://dinnyeulaszlosarka.blog.hu 2008.10.14. 11:42:46

Nem szabad odaadni a parkolot az EP KAR nak. Ez nem egy megbizhato ceg. Odaadjuk ket hetre, de lehet hogy ket honapig nem adjak vissza.

Inpact 2008.10.14. 14:58:06

Sziasztok!

nagyon örülök, h ennyien hozzászóltatok és hogy ugyanazr gondoljuk.
Én azon vagyok, h semmi pénzért se engedélyezzük ezt. Beláthatatlan környezeti hatása lesz, ha kihúzzák a szádlemezeket. Miután a gépek most már közvetlenül az ablakunk alatt lesznek, így mindenki felkészülhet a legrosszabbakra.

A kérdésben mindenképpen a közgyűlésnek kell döntenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedden 19.00 órától számvizsgálói megbeszélés lesz, ahol ezt el fogom mondnai. örülnék, ha minél többen lejönnétek!

inapact

to moro 2008.10.14. 15:14:10

Most értesültem a legujabb fejleményről, vagyis, hogy az építtető cég a szomszédos ház ablakai alatt közvetlenül, a szomszédos ház területére behatolva és ott ki tudja milyen károkat okozva akarja felszedni a vasgerendákat. Arról most nem beszélek, hogy eleve nem lett volna szabad ilyen technológiával épkezniük, de egyszerűen kiver a víz, ha arra az elviselhetetlen zajra gondolok, ami ránk vár a következő két hétben.
Hihetetlenül kellemetlen volt már amikor lerakták a cölöpöket, több fal megrepedt a nagy rezgések miatt, most ugyanez következik...
Ki tudja milyen kárt tesz ez a nagy rezgés a környező épületek mindegyikében, amire esetleg csak később derül fény....

csütörtök este fél 7 · http://agavee 2008.10.15. 17:20:25

a parkolóban megbeszélés lesz a szádlemezek kihúzásának ügyében. a lakóház nem adja oda a parkolót, ezért az Épkar az utcát akarja használni, és azt gondolják, hogy ha fénymásolt papírokon ezt tudtul adják nekünk, akkor már nem is okoz gondot nekünk, hogy két hétig elviselhetetlen zajban és remegésben éljünk. gyertek el minél többen holnap este fél 7-kor!

dani · http://dinnyeulaszlosarka.blog.hu 2008.10.15. 18:11:04

Ez nem lehet igaz, akkor mar nem lehet kiallni a kocsival! Oldja meg a EP KAR ZRT maskep!

Inpact 2008.10.16. 12:09:35

amikor lerakta a szádlemezeket az Ép Kar, akkor is mindenki megmondta, hogy elavult technikát alkalmaznak, súlyosan környezetkárosító.
Az önkormányzat egy alkalommal le is állítatta, mert jóval átlépték a megengedett eü értékeket.
Az egészben a legszomorúbb, h teljesen felesleges volt leverni ezeket a vaslemezeket. Akkor sem érdekelte őket.
Oldák meg másképp, de az utat és a társasház ház kertjét nem használják!
este 6.30kor gyertek el minél többet és beszéljük meg az építés vezetőjével.

első emelet 2008.10.17. 16:18:22

Sziasztok.
a tegnapi lakógyűlésen azt döntöttük, hogy közgyűlést hívunk össze okt. 27-re.
ott döntünk NEM adjuk, vagy adjuk de nem BAGÓÉRT!!!

felkar · http://felkar 2008.10.19. 17:56:27

Gyerekek, Lakótársak!
Hát komolyan mondom, én ezt nem hiszem el...megtévesztő, megvesztegető életbe!
Mi a fészkes fenét szeretnének azzal a pár száz ezer forinttal? Hát nem tűnik fel, hogy ez igen csekély lenne, persze azt nem is veszem már figyelembe, hogy ha ténylegesen birtokba vennék a parkolót, az mivel, milyen károkkal járna.
Hát az tuti, hogy ez az összeg, még a fasorban sincs....ahhoz képest, ami majd utána lesz.
Másod sorban. Nem ártana ezt a kis építkezést nem a gyorsítás mezejére nyomni...tudom, hogy a várható zajtól, a rezgés egyéb hatásaitól mindannyian félünk. Olyan döntést kell hoznunk, ami jelen esetben, ebben a helyzetben a legjobb Mindenkinek. Akit egyáltalán érdekel.

első emelet 2008.10.20. 15:23:04

A parkoló kérdése...biztos megkaptátok kedves lakótársak a Közös képviselő levelét, melyben azt írja "3-4 nap - 100.000.-ft/nap ,DE HA NEM engadjük be őket KETTŐ HÉT."
Kérdem én, ha egy oldal 3-4 nap akkor négy oldal(vagy csak három, mert a dinnye 7. felől levágják...)?
IGEN 12-16 nap jé, az is 2 hét.
Ha nem állnak a parkolóba akkor a saját telkükről húzzák ki "kisebb erővel és óvatosabban" épkaros mondta....ez lehet hogy több idő mint 3-4 nap, de lehet hogy kisebb a rezgés és mégsem az arcunkba áll a daru...

Szóval inkább NE ADJUK.

egyébként 1 szádlemez ára kb 150-200 e ft. itt egy oldalon kb 50 db van, az kb. 8 milla. hogy ezt ne bukják el fizetnének nekünk 300-400 ezret...

na ennyit erről

Inpact 2008.10.20. 15:29:57

Sziasztok!

Teljesen körbejártuk a témát
Ne adjuk oda.
"mert ülyék azért nem vagyunk"

ha a saját telkéről húzza ki, akkor nem fog leszakadni a amenynezet, mert ő is érdekelt benne.
viszont ha a társasház telkéről, akkor annyi a parkolónak és a fáknak is.
ezen sok mérlegelnivaló nincsen.

Inpact 2008.10.20. 15:33:26

köszönjük a linket.

Ha 50 millió forintot kifizetek, akkor biztos nem egy ilyen épületbe költöznék be.
látom, hogy készül, rengeteg műszaki gond lesz itt.
Ráadásul ha ennyi pénzt kifizetek elvárnám, hogy minőségi anyagokkal építkezzenek. Ennek meg jelét sem látom.
I.

bea · http://dinnyeulaszlosarka.blog.hu 2008.10.20. 18:54:09

Rakene venni az Ep kar -t, hogy egy 4 emeletes jo minosegu hazat rakjon ide. mert nagyon nem akarok itt egy ures toronyhazt latni a hitelvalsag vegeig.

nap-fény 2008.10.21. 10:42:49

ezennel innen kérem fel az ÉP-KAR Zrt-t, hogy a műszak végén pakolja el vasrácsait a Dinnye u.12. sz.ház kerítésétől a járdáról, mert balesetveszélyes.

Mindannyian a 4 emeletért küzdünk, ez világos.

Ami a fákat illeti: ugye két egészséges fát már kivágtak (vajon volt-e rá engedély?), és úgy látom, minden fa pusztulni kezdett a környéken. Ezt ki oldja meg?

győri vállalkozó, aki tegnap Szegeden demonstrált 2008.10.22. 08:48:49

Kedves Dinnye utcaiak!

Sok sikert nektek! A tegnapi demonstráción a várakozás alatt beszélgettünk a tudósítókkal, rendőrökkel. Hihetetlen történetek és állítom üzletszerű lenyúlások vannak, mindenkiből ömlött a panasz, mert velünk építtetik, finanszíroztatják a projekteket, a végén pedig elfelejtenek fizetni. Az ottlévők többsége csődközeli állapotban van, Szűcs Laci példája - bár most talán ő van a legnehezebb helyzetben - teljesen általános! A kivezényelt rendőri vezetők teljesen normálisan álltak a dologhoz, de patthelyzet alakult ki, hiszen nekünk nem velük volt problémánk. Az az igazság azonban, hogy a rabló ingatlanát védték azzal szemben, akinek jogos, szerződésben lefektetett és elismert követelése van, melyet februárban meg kellett volna kapnia. Figyeljétek a médiát, igyekszünk felszínen tartani a témát, mert a tűréshatáron jócskán túl van, amit az építőiparban művelnek állami asszisztálással.

felkar · http://felkar 2008.10.22. 10:24:13

Kedves Nap-fény, kedves Mindenki!
Most beszéltem az Újbuda Önkorival, az ügyben, hogy van-e az ÉPKAR-nak közterület használatba vételi engedélye, ha van, akkor az meddig szól. Persze van, ami november 12-ig szól. Természetesen utána meg fogják hosszabbítani...Ők meg persze engedélyezni fogják.
Mert ugye itt nem csak a rácsok megléte, elhelyezése kérdéses, hanem az útra kiborított kövek, víz stb. Nehéz nem használni a közterületet abban az esetben, amikor ugye mondjuk egy 1x1x1x1 méterre, egy 1 négyzetméteres házat akarok felhúzni....ezt lehet, hogy nem jól írtam le, mert nem ez a szakterületem, de remélem érthető.
Ja! És én még az öreg fák kivágása után csak most döbbentem arra rá, hogy az összes frissen telepített fa is ment...mikor már nincs zöld felületünk. Bravo. Viszont helyette lesz egy magas, vizen álló, isetni árnyékot adó ház. Döbbenet.

to moro 2008.10.24. 21:23:57

Sziasztok!
Javasoljuk, hogy a molinőkre a következő mondatokat nyomtassuk:
Jogtalan építkezés!
Perben állunk az Épkarral!

Egy bank már kiszállt!
Te miért szállnál be?

+ blogcímünk

nap-fény 2008.10.24. 22:10:06

szerintem legyen valami pozitívabb is:

pl.: Hajrá négy emelet!

nap-fény 2008.10.26. 19:56:02

Az épület talajvízben áll. Megvizsgáltatta-e az építettő a talajvíz mínőségét? Ha a talajvíz agresszív, káros lehet a betonra.
A kis keresztmetszetű, és a nagyobb esőzéseknél gyakran elduguló csatornarendszerbe folyamatosan szivattyúzza a kivitelező a talajvizet.

Inpact 2008.10.27. 22:56:10

Sziasztok!

az Ulászló - Nagyszőlős utca társasház lakógyűlést tartott ma. Ezen egyöntetűen kinyilvánították véleményünket az építkezés kapcsán. Egyhangúlag elutasítottuk, hogy a szádlemezeket az Épkar a társasház kertjéről húzza ki. Nem akarunk még több kárt.

I.

Barna Sándor 2008.10.28. 10:01:08

Tisztelt Urak és Hölgyek!
Barna Sándor vagyok Bélatelepről.
Lehet, hogy nem fognak örülni annak, amit most elmondok maguknak.
Úgy olvasom, hogy 4 emeletes házban laknak. Hát az a ház előtt, mellett mekkora házikók voltak? Meg ahogy olvasom, amit elbontottak az a ház is kisebb volt a magukénál. Gondolom, nem a maguk háza után épült. Biztos maguk is az a pesti nép, akiknél ha gödör van az utcában, akkor kátyúvonalat csinálnak, ha meg utána sok pénzen elkezdenek aszfaltozni, akkor olvasom az újságban, hogy felháborodnak, hogy dugó van.
Ha nincs elég levegő és napfény, akkor jöjjenek el Bélatelepre. Itt van mindegyikből elég, már ha süt a nap.
Annak az Épkarnak vagy minek meg mondják meg, hogy ide jöjjenek építkezni, mert én a betont szívesen locsolnám nekik.
Egyéb iránt a régi sógorom is olyan volt, hogy az sem volt jó ahogy van, meg ha valami történt, abban is mindig hibát talált. Mondtam is mindig neki, hogy még szerencse, hogy előtted lejöttünk a fáról, mert lehet még mindig ott kuksolnánk és hallgatnánk, hogy milyen rossz ez így. Hát ezen gondolkozzanak el, ha lesz egy kis idejük. Ebbe, hogy ezt megírjam az unokám segített. Ha valamikor Pesten járok, elmegyek a Dinnye utca irányába és megnézem, hogy hány magas ház van.

azt olvastam, 2008.10.29. 16:51:22

hogy mégiscsak be kell engednünk az épkar dolgozóit, "Ha közérdekű munkálatok elvégzése, {...}vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.

(2) A tulajdonos a szomszédos földet kártalanítás ellenében használhatja, amennyiben ez a földjén való építkezéshez, bontási, átalakítási vagy karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükséges."

nos, akkor nincs mit tenni..
vagy aki ért hozzá, adjon be birtokvédelmi kérelmet,
vagy mondjuk, hogy adózás után kérjük azt az összeget, és biztosítékot, hogy a parkolónkat helyre is állítják, ahogy elvégezték a szükséges munkájukat.

Barna Sándornak Bélatelepre:
nem pestiek, rosszabbak vagyunk: sznob budaiak...
:)

to moro 2008.10.29. 20:51:59


Miért van képe az ÉPKAR ZRTnek így nyomást gyakorolniennyi emberre!Már megint megkaptuk a mai idegesség adagunkat!
És még a törvényekre meg a jogra hivatkoznak! ŐK?
most tudtam meg, hogy a közös képviselőn keresztül kijelentették, hogy ők ha törik ha szakad a mi telkünkről húzzák ki a szádlemezeket. Milyen jogon?
Miért nem húzták ki ezeket mielőtt felhúzták az első szintet és még megtehették volna. És ezt miért tetézik azzal, hogy azt hazudják nekünk kötelességünk a rendelkezésükre bocsájtani a társasház tulajdonában lévő parkolót.
Rögtön a védegylet jogászához fogunk fordulni, mivel megengedhetetlen nyomást gyakorolnak ránk. A közös képviselő aktív közreműködésével. SOS kérek mindenkit, hogy intézkedjünk és keressük meg a Védegylet jogászát. Állunk elébe, ha esetleg beperel inket az Épkar Zrt, nem hagyhatjuk, hogy mint a kiskirtályok elrekvirálják a mi parkolónkat

II. Ulászló 2008.10.29. 23:44:30

nem lehetne mínusz egy emeletet kérni a parkolóért cserébe? még én is mennék betont locsolni, ha mondjuk a másodikat, vagy a harmadikat --vagy mindkettőt-- kihagynák az építkezés közben.
dobzse, dobzse mondogatnám nekik én is, és kedvesen mosolyognék.

Gondolat 2008.10.30. 10:53:09

" Az ellenfél bölcs. Amikor csak teheti beveti legegyszerűbb és leghatékonyabb fegyverét, az intrikát.
Ha ezt használja nem kell különösebb erőfeszítéseket tennie, tesznek helyette mások.
Egy-egy jól irányzott szóval évek munkáját teheti tönkre. Az intrika ellen nincs mód védekezni: tárgyalás nélkül ítél el."
Egy örökös ÉPKAR tag.

Xavér 2008.10.30. 12:02:58

"sznob budai"-ak!
Idefigyeljetek vén szar komcsik ! Ti hogyan laktok ott ?Ingyen beköltöztetek kevés pénzért belaktátok magatokat.Nekünk már vennünk kell lakást, nem kapunk ingyen. Vennünk kell és sajnos nem olcsón. Ha kicsit jobb helyen akarunk lakni Ti azonnal szaladgáltok, jelentgettek? Nem volt elég, hogy tönkre tettétek az országot, tetejébe még el is kell, hogy tartsunk benneteket?! Ha nem tetszik valami, akkor húzzatok el onnan Ulászló albérlők!!!

smok999 2008.10.30. 13:02:08

Két napja akadtam erre a blogra, azóta napjában többször megnézem, hogy ki mit írt. Megnéztem, hogy minek mennyi valóságalapja van. Most már úgy gondolom, hogy a saját véleményemet is leírom.
Kedves Dinnye utcában lakók, akik a blogon írnak! A hozzászólásaitokból kiérzik az irigység (a budai sznobság minden jegyével), és a rosszindulat. (Arról már nem is írok, hogy a pénzéhség ami a sorok közé el van rejtve egyenesen vérlázító) Én is laktam olyan helyen, ahol építkeztek, de én tudtam, hogy az építkezés befejeztével egy rendezett, szép ház lesz a szomszédságomban. Annak, hogy többen laknak körülöttem, csak örülni tudtam. (új barátságok köttetnek, stb.) Az építő cég honlapján leírt műszaki tartalom szerintem korrekt. Megnyugtató lehet a vásárlók számára az is, hogy egy nagy múltú (a piacról el nem tűnő!!!) cég által szakszerűen, és jó minőségben megépített lakásba költözhetnek. (Tudom, hisz én is ilyenben lakom).
Nem értem, hogy a honlapon feltüntetett szakértői véleményt hogy írhatta alá az az úr, akinek gondolatai a mai napig az ég fölé emelkedve hírdetik a környezetbe illeszkedést (társasház formájában, hiszen egy ugrás a SUGÁR.) Tiltakozik egy valamikori beruházó is (aki műszaki ellenőrnek tartva magát írja alá a leveleket pedig névjegyzékben nem találtam meg, de mérnöki kamarának sem tagja!), akinek talán az fáj a legjobban, hogy ő ebből a házból már hasznot nem tud realizálni.
Az építtetőnek kitartást, és jó munkát kívánok!

még egy ittlakó 2008.10.30. 13:39:42

Mi is itt lakunk (Xavérnak üzenem, hogy sok millióért vettük a lakást), és mire felépül a ház, pont annyival fog kevesebbet érni, a remegések és árnyék miatt, amennyit négy év alatt a törlesztőrészletekre befizettünk. Szerintem megértheted, hogy ennek nem örülünk.
Szeretünk itt lakni, szeretjük az utcánkat, aki járt már az Ulászlóban, érti ezt.
Szerettük a kilátásunkat, a csendet, ezért költöztünk ide. Az új házakkal nincs semmi bajunk (nekem ez a piros-fehér ház még tetszik is), csak tudjátok nekünk senki se szólt, hogy építkezés kezdődik itt, így nem láttuk a terveket, és ahogy ez jogunkban állt volna, nem adhattunk be vétó kérelmet. Rossz olvasni, hogy milyen indulatok szabadultak el itt a hozzászólásokban, de aki lakott már 10 méterre egy ekkora építkezéstől, az érti, hogy nehezen fogadjuk el, hogy ezután se csend, se napfény nem lesz itt elég. Azokat meg, akik nem tudnak mit kezdeni felesleges kötözködhetnékjükkel, kérem, inkább keressenek más topikokat.

felkar · http://felkar 2008.10.31. 11:42:09

Kár, hogy ennyire elszabadultak az indulatok!
Én is csak ezt tudom írni. Nem értem a pénzéhségre utaló, előttem megszólaló illetőt. Nekem, például senki pénze nemkellene, csak nyugalom!
Nem kevés pénzt adtunk ki mi is a lakásunkért, ápoljuk, óvjuk a környezetét, ahogy tudjuk.
Itt inkább azzal van gondom, hogy ténylegesen megnő az utcába látogatók száma, hiszen egy több lakásos társasház épül, ahol nem csak 1-2 ember fog lakni. Ehhez mérten sokasodunk, várhatóan ezzel forgalomnövekedés, stb. járul.
Tehát csak annyi a véleméményem - pénz említése nélkül -, hogy szerintem ebbe a környezetbe ez a sokaság kicsit sok. Nyílván, megszoktuk a múlt villaépületét, biztos ezt is meg fogjuk, de nekem akkor is nagy és nem minden szempontból ide illő.
Nagyon rossz a vagdalkozásokat olvasgatni, jó lenne konszenzust találni, oszt nyugodtan éldegélni.
Mondjuk, még a tervekhez, épülethez csak annyit, hogy azért igen közel lesz az utcafronthoz...az alúl lakókhoz csak behajol a Mikulás és már oda is rejtette a csomikát...
Ez olyan érzés, hogy minden talpalatnyi területet kihasználva, a lehető "leggazdaságosabban" beépítik a területet. Te smok999, ez nem pénzéhség, ugye?
Ja, és még a személyeskedéshez bezárólag...még sznob se vagyok....a komcsiról nem is beszélve...

Inpact 2008.10.31. 13:22:12

Kedves Felkar!

Teljesen egyetértek veled. Mi, akik itt lakunk végig nagyon gondosan ügyeltünk arra, hogy kulturált formában adjunk hangot véleményünket.
Annak is örülök, ha az Épkar is elmondja az álláspontját. Az értelmes vitára bármikor készen állunk, de a személyeskedésbe és a mocskolódásba nem szállunk be.

Meg is szólítom az Épkart:
készült-e hatástanulmány a környezet állapotának változásáról, hogy 100 emberrel számolva hogyan változik a környék állapota?

Érdeklődve várom a választ.
I.

to moro 2008.11.01. 11:38:37

Kedves Blogolók!
Most láttam, hogy mennyire megsokasodtak a bloghoz hozzászólók. Ennek nagyon örülök, mert legalább van egy fórum, ahol ütköztethetjük a véleményeket, ha már az ÉPKAR ZRT elfelejtet minket a lakókat, akiket az építkezés a legjobban érint megkérdezni. Csatlakozom az előttem szólókhoz és nem fogadom el, hogy olyanok beszélnek pénzéhségről, akik egy csendes, zöld környezetbe egy oda nem illő hat emeletes társasházat terveznek. Ennek építése közben több fát kivágnak, hogy minél több profitot nyerjenek, akár a környező házak területét is megsértik, nem törődnekl azzal, hogy a rossz alapozás miatt nem csak a készülő ház lesz gyenge minőségű, hanem a környező épületek is károkat szenvednek stb.
A komcsizásra nem válaszolok, mivel ilyen minőségű megnyilvánulásokat általában kultúr emberként figyelmen kívül hagyom. Aki irígységgel vagy rosszindulattal vádolja az itt lakó sok-sok felháborodott embert, annak meg csak azt tudom ajánlani, hogy nézzen egy picit magába. Egyébként már én is laktam egy másik építkezés közelében, de ott nem remegtek naphosszat a falak, nem repedt meg a lakásunk fala, nem ordibáltak a munkások reggeli fél7től és nem vágták ki a környező fákat. Az építtető cég, lehet hogy nagy múltú, de azért ahogy olvastam nem hófehér az a nagyon emlegetett múlt... És az itteni építkezésen tapasztaltak sem illenek egy komoly, jövőorientáltan gondolkodó céghez.
Most befelyezem kisregényemet, de azt hiszem az "ÜGY" még csak most kezdődik...
süti beállítások módosítása