HTML

BOTRÄNY A DINNYE UTCÁBAN

Ezen a blogon elérhetővé tesszük a Dinnye utcai és Ulaszló utcai lakóközöség szerveződését és fellépését.

Friss topikok

Kapcsolat

Irodaház épül az Ulászló utcában!?

2008.12.10. 14:58 divixy (törölt)

Az önkormányzat honlapjának fórumán, a ÚJBUDAI ÉPÍTKEZÉSEK - Lakóházak, társasházak, bevásárlóközpontok topikon találtam az alábbi bejegyzést, amit a Mikes Udvar közös képviselője írt:

"Tisztelt Hivatal!
Egy Ulászló utcai telekeladás ügyében szólnék. A Köjál-telek eladása a Dinnye utcai társasház után a legújabb környéket felzaklató esemény. Már folyik az aláírásgyűjtés a témában, hogy itt talán még időben tudunk tenni valamit. A hír szerint irodaházat építő cégnek adják el a telket, bár volt jelentkező egy kézművesház-, játszótér kialakítására is, igaz, hogy ők csak bérelni akarták a meglévő ingatlant. A környéken élők lassan megfulladnak az agglomerációba haza és munkába járók reggeli és esti forgalma miatt, a nyári balatoni szezonról nem is beszélve, a Zsombolyai utcában reggelente álló, pöfögő autók bűzétől, zajától. Természetesen az itt élők parkolási lehetőségei minimálisra csökkentek, mert ide állnak azok is, akik nem akarnak parkolást fizetni és az Önkormányzathoz igyekvők és az Önkormányzati alkalmazottak egy része is.
Örömmel olvassuk, hogy 3 milliárd nyeresége van a kerületnek, tényleg rá van szorulva erre a pénzre? Ki kártéríti az ingatlantulajdonosokat ingatlanjuk értékcsökkenése miatt? A földszinti lakások olyan sötétek már így is, hogy 30 %-kal több villanyszámlát fizetnek. Az itt élőknek miért lesz ez jó? Nem lesz levegőnk, fényünk, parkolóhelyünk és kevesebbet ér az ingatlanunk. A kerület elkezdett fiatalodni, szükség lenne közösségformáló, családközpontú, békés, jó levegőjű helyekre. A Diószegi játszótér tele van hajléktalannal és többször találtak drogos tűket. A Feneketlen tó környéke botrányos és nem is kisgyerek központú. Kérem az Illetékeseket, vegyék figyelembe a környéken élők szempontjait is! Köszönjük! Mikes Udvar közös képviselője"

forrás: http://www.ujbuda.hu/forum.php?sid=&action=showTopic&tema=28

Mit tudtok a dologról?

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dinnyeulaszlosarka.blog.hu/api/trackback/id/tr4815103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.14. 11:35:44

Játék az egész világ A Kisalföld november közepén címlapon hozta a hírt: átadták Magyarország első nyugdíjas-játszóterét. Mi meg utánanéztünk, hogy mégis mi a fene ez. A Kazinczy-gimnázium előtti Eötvös téren megépített idősek játszóparkjában válogatott j…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.09. 13:32:32

Ez a susmus annyira jellemző minden kerületre. A lakók sokszor már csak akkor tudják meg, hogy mi épül valójában melléjük, amikorra kész lesz. Jó látni, hogy van ahol a lakóközösség fejlettsége olyan magas szinten van, hogy össze tudnak fogni a közös ügy érdekében! Nálunk egy kazán cserén sem lehet azonos nevezőre jutni. :S
süti beállítások módosítása