HTML

BOTRÄNY A DINNYE UTCÁBAN

Ezen a blogon elérhetővé tesszük a Dinnye utcai és Ulaszló utcai lakóközöség szerveződését és fellépését.

Friss topikok

Kapcsolat

Háttér 2: jogszerűtlen eljárás és az építkezés kapcsán felmerülő szabálytalanságok

2008.10.11. 00:51 Dinnye Utca

Az első levél bemutatja azt jogszerűtlen eljárást, amellyel a tulajdonosok beleegyezése nélkül szerzett az építtető építési engedélyt.

Esetünkben az építési engedélyről szóló tájékozatást a társasház közös képviselője kapta meg, aki hanyagságból esetleg más érdekek mentén nem tájékoztatta a lakókat a készülő építkezésről. Így a lakók arról sem szerezhettek tudomást, hogy 4+ 2 emeletes "toronyház"épül mellettük, amely többmint 21 méter magas. A környéken a legmagasabb épületek 9 -13 méteresek.Ennek eredménye, hogy házunk kifutott a hivatalos fellebezési időből - a hivatalos indoklás szerint. 

Ez azonban bírósági döntésekkel cáfolható. Ügyéljogosultságot a társasház tulajdonosai gyakorolhatnak és nem a közös képviselő. Így a tulajdonosk hivatalos informálása után lehetőség van a hivatalos panasztételre és kifogások megtételére. Ez azt is jelenti, hogy az építkezés mindvégig jogellenesen folyt. A levelünk:

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal Építési Osztály vezetőjének

Budapest XI.

Bocskai út 39-41.

1113

Tárgy: 1113 Budapest, Ulászló u. 61. sz. ingatlanra

kiadott építési engedély


 

Tisztelt Osztályvezető Asszony!


 

Alulírottak, mint a 1113 Budapest, Nagyszőlős u. 2/A-2/E, valamint a 1113 Budapest, Ulászló u. 76-80. sz. alatti társasházak tulajdonos társai

kérjük,

hogy az ÉPKAR Zrt. számára a 1113 Budapest, Ulászló u. 61. számú ingatlanra kiadott építési engedély határozatot

valamennyi, a társasházi ingatlanunkkal rendelkezni jogosult számára

kézbesítés útján közölni szíveskedjenek.

Társasházunk tulajdonosainak egy része 2008. április végén a szomszédos ingatlanon megkezdődött bontás alkalmával érzékelte az építkezés tényét. Azonban akkor még, és azóta sem, a tervezett épület rendeltetését, méretét, az engedélyben előírt feltételeket nem volt módunk megismerni. A bontást követően tervezett építés volumenére csak a folyamatban lévő építési tevékenység zavaró hatásából következtethetünk.

 

A levél teljes szóvege: http://docs.google.com/Doc?id=dd42jqbj_67d38vskcc

 

A második levelünkben összefoglaltuk az építkezés kapcsán felmerülő szabálytalanságokat. Számos építési szabálytalanság,magan tulajdon háborítása és környezetvédelmi előírások megszegését tüntettük fel benne.

 

Tárgy: 1113 Bp. Nagyszőlős u. 2a-2e, valamint az Ulászló u. 76-80 Társasház Indítványa a Bp. 1113. Ulászló u. 61.sz alatt dolgozó ÉPKAR Zrt. (továbbiakban „építtető”) építkezése által okozott károk felszámolására

 

A Bp. 1113. Ulászló u. 61. telken az építtető megkezdte 24 lakásos társasház építését.

 

Társasházunk tulajdonosaitól nem kértek előzetes hozzájárulást az engedélyekkel kapcsolatban. Az Önkormányzat hivatalos tájékoztatását egyedül Bodri Zoltán közös képviselőnek küldte meg, aki ezt nem továbbította a tulajdonosoknak. Nem történt meg tehát a tulajdonosok egyéni tájékoztatása, jól lehet Társasházunk közös telekhatárral rendelkezik az Ulászló u 61.sz. alatti ingatlannal. A társasház tulajdonosai csak április végén, a bontások alkalmával szembesültek az építkezés effektív tényével, azzal kapcsolatos előzetes kifogásaikat nem tudták megtenni.

 

A levél teljes szövege: http://docs.google.com/Doc?id=dd42jqbj_68hr64v6hj 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dinnyeulaszlosarka.blog.hu/api/trackback/id/tr83707909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AJ 2008.10.20. 12:31:19

Felháborító, hogy ilyen van. NAgyon drukkolok a Dinnye utcai lakosoknak!!! Egyszerűen ezt már nem lehet hagyni!!!! Tényleg minden a pénzről szól???? HA ezt engedélyezik, akkor ez az önkormányzat, és az egyéb hivatalok szégyene!A zaj, a rombolás megengedhetetlen! Környezetvédelmi szempontból is fel kell lépni! Drukkolok! Így tovább! Végig kell vinni!

Ulaszlo Utca · http://dinnyeulaszlosarka.blog.hu 2008.10.20. 13:24:59

Kosz AJ! teljesen igazad van. Te is itt laksz valahol. Gyere el Pentek este 6 (okt 24) a dinnye 12 garazsaba. Ott beszeljuk meg a hogy hogyan tovabb.
süti beállítások módosítása